Sedan föregående tekniska analys (http://www.frokenbors.se/teknisk-analys/dax-mot-det-maktiga-och-det-jamna-tiotusen/) har DAX, inte allt för oförväntat, tappat kraft i sin branta stigande trend.

Vi ser nu hur kursen utvecklas inom en konsolidering (sidledes utveckling) mellan 10000- och 9900 punkter. Indikatorerna såsom RSI, Stockhastic och MACD befinner sig alla fortfarande på överköpta nivåer. Det vi dock kan se är att alla indikatorer nu vänt ner i samband med konsolideringen.

Den långa trenden är positiv för DAX och att detta motstånd vid 10000 punkter kommer att brytas är snarare en tidsfråga. Att vi ser denna konsolidering vid denna nivå visar hur det, trots allt, bara är människor som döljer sig bakom dessa candles. Alltså ren o skär psykologi.

teknisk analys dax(Programmet jag använder mig av heter Pro Real Time, läs med hos IG.)

Får vi se en rekyl, dvs att kursen faller under nuvarande stöd vid 9900  punkter kan det ge ett bra entry för kommande prövning av det tunga motstånden, 10000 och 10050 punkter.

[su_divider divider_color=”#24890d” link_color=”#24890d”]

I skrivande stund kan vi se en Dojiliknande candle. Detta kan vi tyda genom en liten candlekropp med långa svansar på både ovan och undersida. Köpare och säljare har försökt att pressa kursen till sin fördel utan att lyckas hålla nivån. Detta visar hur dominansen är ovis samt att en viss förvirring och svaghet råder.
Både köpare och säljare försöker troligen invänta och se åt vilket håll det lutar åt. Rekyl eller utbrott?