Här är en lista över poddar med inriktning på börsen, aktier, trading och ekonomi etc.

[su_divider top=”no” divider_color=”#111111″]

Fill or Kill

I denna podd diskuteras händelser från börserna i Skandinavien. Du kan även följa diskussionerna på twitter under #FillorKill

Twitterdeltagare @Handelsson, @Phukettrader @MadzTrader samt @2ndtrader

Producent och ansvarig utgivare är Fredrik Karlsson Hedin, Talos Media

MarknadsPodden

En podd om marknadsläget på världens börser.

Vidare till Marknadspodden.se

Placeras STOCKholmsbörsen

Love Strandberg och Tomas Linnala med gäster bjuder på subjektiva tolkningar och vinklingar på finansmarknaderna, aktier, konjunktur, geopolitik och ekonomijournalistik.

STOCKholmsbörsen speglar privata åsikter och ska värderas som sådana.

Veckans aktie

Här ger experterna bakom Börspodden ger sin allra bästa aktierekommendation.

Aktiepodden, Aktiespararna

EFNpodden

EFN, som står för Ekonomi- och Finansnyheterna, sänder ekonominyheter och längre ekonomiprogram på webben. På EFN-podden hittar du fördjupande program inom aktier, privatekonomi och makroekonomi samt program med fokus på aktuella ekonomiska frågor.

Ekonomiekot Lördag

Den 11 oktober 2008 sändes Ekonomiekot Lördag för första gången. Det var en månad efter finanskraschen och mitt under stormigt börskaos världen över.

Programmet gästas varje vecka av två personer som samtalar om och diskuterar finanskrisens konsekvenser. Det handlar om allt från råvaror, kapitalism, protektionism, valutachocker, ekonomiska toppmöten, fattiga och rika, till hur finanskrisen gestaltas på scenen, i biosalongen eller i konstgalleriet.

Deltagare är ekonomer, experter och chefer i näringslivet.

Vidare till Ekonomiekot Lördag

Plånboken i P1

Vi är din hjälpande röst i vardagsekonomin. Här blandas lyssnarnas frågor till våra experter med matnyttiga reportage. Varje vecka pratar vi om sånt som påverkar hushållsekonomin och oss som konsumenter. Vi gör ekonomijournalistik som alla förstår. För ekonomi är viktigt!

Vidare till plånboken

Företagspodden

Magnus Hedberg från Lyxfällan leder Företagarpodden – Sparbanken Tanums initiativ för att inspirera till ett blomstrande företagarklimat. Varannan vecka möter Magnus framgångsrika entreprenörer från norra Bohuslän och experter från Sparbanken Tanum för att diskutera företagande, framgång och ekonomi.

Vidare till Företagspodden

Metrojobb

Metrojobbs podcast ska hjälpa och inspirera dig att söka nya utmaningar i arbetslivet, oavsett var du befinner dig. Och motivera dig i din uppgift. Följ med Metrojobbs chefredaktör Hanna Larsson i ett samtal med två framgångsrika personer som på olika sätt lyckats i arbetslivet och låt er inspireras till nya utmaningar.

Vidare till Metrojobb

Pengar och politik

Podden som betraktar, förklarar och kommenterar gränslandet mellan ekonomi och politik. Vi tar oss rätt att förklara hur det borde gå till, men lovar att alltid vara lojala med faktan och lyssnaren.

Analyspodden (tidigare ”Börsen just nu”)

En podcast från Dagens industri. I Analyspodden guidar Di:s experter dig varje vecka till de viktigaste trenderna och händelserna på marknaden.

Vidare till analyspodden

Digitalpodden

En podcast från Dagens industri.

Vidare till digitalpodden

Fondpodden

John & Johan från Börspodden startar en ny podcast med fokus på att leda dig igenom den snåriga fonddjungeln. De inleder med en intressant intervju med Morningstars redaktör Jonas Lindmark.

Kreditvärden

Kreditvärden är en podcast om företagsobligationer. Vad är det för något? Kan man egentligen investera i dem? Frågorna är många, vi försöker svara på de flesta. Vi som svarar heter Louis Landeman, chef för kreditanalysen och Gabriel Bergin, kreditanalytiker och strateg på Danske Bank Markets Sverige.

Börspodden

Johan & John, två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden delar med sig av sina tankar och idéer i en podcast kallad Börspodden. För den oinvigde kan en podcast närmast liknas vid ett radioprogram. Hör herrarna diskutera aktuella aktier såsom Fingerprint Cards, Precise Biometrics och Orexo, berätta skrönor från marknaden och dela med sig av rykten ”på stan”. Alla avsnitt är gratis, 30 minuter långa och går att lyssna på här.

Sparpodden

Sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel och sparekonom Günther Mårder. Lyssnarna styr agendan genom att skicka in sina frågor via sociala medier under hashtaggen #sparpodden.

Tradingpodden

Tradingpodden är podcasten där du som lyssnare har möjligheten att få lära dig mer om daytrading av en av Sveriges främsta daytrader, Tobbe Rosén.

En Economistas Podcast

En Economistas Podcast – av och med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. I samarbete med Veckans Affärer.

DiscoTrader FX & Index

Grafer, trading, börs, FX och bra stämning. Varje morgon kör DiscoTrader spekulationer om dagens handel.

”Vill ni haka på live så krita in er på inbjudan nedan till morgondagens webinar!”

Vidare till hemsidan.

Trend Following

Sound Mind Investing

Money For the Rest of Us

Tradestreaming Podcast

The Economist

Business Matters

Global business news, with live guests and contributions from Asia and the USA.

Vidare till Business Matters.

BBC Business Daily

Demystifying the world of money – Business Daily and In the Balance examine the big issues facing the global economy and look at what the analysis and the business jargon really mean.

Vidare till BBC Business Daily.

Motley Fool Money

Syndicated to radio stations across America, Motley Fool Money is a fast-paced look at the world of business and investing. Each week we break down the headlines from Wall Street, talk with business leaders and authors, and offer an inside look at the stocks on our radar.

Vidare till Motley Fool Money.

Chat With Traders

Weekly interviews with profitable traders from around the globe.