Konsten är att ligga plus mer än minus, hur liten marginalen än kan vara. Det är väldigt enkelt att få blodad tand när det gäller pengar, det känner nog alla igen. Girigheten börjar flyta fram i dina ådrer som en blodförgiftning.
Disciplin A och O och för att lyckas hålla denna “förgiftning” i schack. Vi alla föds med olika mängd av makten att styra och konsten att kontrollera sig själv. Detta måste vi studera och praktisera så att vi blir experter för att klara av denna tradingvärld.
Att acceptera en mindre förlust är bättre än en större – det är nog ganska logiskt för oss alla! Men att ta hem en mindre vinst är nog inte lika självklart, man vill ju tjäna mycket pengar. Jag är ny inom aktievärlden och börjar inse hur viktigt det är att vara rädd om sitt kapital, speciellt som nybörjare.

Risk är något vi inte kan undkomma och vi vet att det kan svänga rejält från dag till dag på börsen. Att försöka vara aktiv och försöka följa vad som pågår inom ekonomin och världen är till stor hjälp då det kan ge en känsla hur “temperaturen” är på börsen och hur den kan komma att bli i morgon.
Att se tillbaka historiskt är inte en myt, historien har helt enkelt en tendens att upprepa sig så glöm inte att ta en titt i backspegeln då och då.

När jag håller på med kortsiktig handel, dvs att jag köper och säljer under samma dag eller ligger kvar någon enstaka dag, då är jag alltid beredd att kliva ur och acceptera förlust. “Stoploss” är en bra finess att lära sig använda, speciellt om du inte har möjligheten att sitta framför skärmen och bevaka.
Att säkra sitt kapital är viktigare än att göra vinst anser jag. Målet är såklart att göra mer vinst än förlust även om det handlar om enstaka kronor.

Dagar kommer att komma då kontot lyser rött.
Vid dessa tillfällen är det lätt att få panik och man tar impulsiva och rent ut sagt dumma och ogenomtänkta beslutat för att desperat försöka få kontot att återgå till plus. Att handla utan kontroll kan ibland bli en bra affär, men många gånger går man ännu mer minus – så jag råder dig att istället acceptera en röd dag och istället samla kraft till nästa dag.
Konsten att acceptera en förlust är något som vi verkligen måste öva på!