I dessa tre grafer (OMX, USA500 och WallST) kan vi se hur dagen resulterat att stängning- och öppningsskurs är ungefär desamma. Då kurserna under dagen varit både högre och lägre ser vi svansar på både ovan och undersida av ”candlekroppen” och det resulterar till en doji. Ska man vara med exakt så är det en ”gravestone doji” vi ser då den övre svansen är längre. Denna candleformation är väldigt lik ”shooting star”, vilket också är en bearish candle.

En doji brukar i vanliga fall innebära oro och kan signalera att pågående trend kan vara på väg att vända. Denna candle har noterats precis ovanför MA10 vilket kan användas som kortsiktigt stöd.

För att summera så har vi en berarish candle från torsdagen men kurserna i följande index har stängt ovanför svagt stöd av MA10 (glidande medelvärde 10 dagar). En kurs har ofta tendens att falla/lyfta tillbaka mot lite högre MA:n, exempelvis MA20 och/eller MA50, även i en negativ trend, och det var länge sen som exempelvis OMX nu var och nosade på MA20, senast var den 18:e augusti. Kort sagt så är det spretiga och oroliga signaler just nu och jag tycker man ska avvakta och bevaka nämnda MA:n och inte ta någon lång långsiktigt pos i OMX.

Närmaste motstånd i OMX finner vi omkring 1514-1515 och stöd vid 1412 punkter.

OMXS30 teknisk analys, dag

usa500 teknisk analys

wall st teknisk analys