teknisk analys wallenstam

Wallenstam befinner sig i en långsiktigt stigande trend och har haft en rekyl sedan ATH (all time high) nåtts vid 149,90 kr.
Aktien befinner sig nu under det medellånga glidande medelvärdet på 50 dagar (grön linje i grafen) och bildade den 9:e mars en minimal candlekropp med en lång svans nertill vilket kallas för en ”hammer” (utpekad i grafen). Det är en bullish candle och kan användas som stöd, vilket då ger en stödnivå strax ovanför 133 kronor.

Hittills har stödnivån hållits intakt och aktien har utvecklats sidledes sedan hammern uppdagades. Skulle aktien falla ner genom stödet bör man avvakta och se hur det längre glidande medelvärdet på 100 dagar agerar (röd linje i grafen).

Nuvarande motstånd finner vi i skrivande stund av tidigare nämnt MA50 samt en motståndslinje vid 138,50  från ett mindre ”falling gap” som bildades dagen till hammer-candlen. Bryter kursen upp genom denna nivå kan det ge ett bra entryläge.

Detta i samband med att CCI-indikatorn vänt upp från översålda nivåer kan ge ytterligare edge för kommande uppgång samt den ökade volymen under fredagen.