S&P500 befinner sig fortfarande under den branta negativt lutande trendlinjen men bildade i onsdags en väldigt bullish candle

Under onsdagen bildade S&P en Hammer vilket är en positiv candle som består av en liten candlekropp med en lång svans på undersidan som visar hur köparna pressat upp priset från att ha varit på ”botten” och avslutar nära dagens högsta notering. Kursen befinner sig vid stöd från bottnar som uppdagades i Augusti och Oktober 2015 vilket var omkring 1867 och 1872 punkter så området runt 1870 är en nuvarande nivå att bevaka.

Den 15:e Oktober 2014 bottnade S&P på samma sätt som det ser ut att kunna göra idag, med en Hammer, och den candlen utger fortfarande en stödlinje vid 1820 punkter där kursen är och härjar kring i dagsläget. Onsdagens hammer bildar också en stödlinje vid 1812 punkter, punkteras dessa ger det kortsiktiga säljsignaler.

Bryter istället S&P upp genom den branta negativa trendlinjen som vi ser kan det vara en form av bekräftelse att en rekyl är på gång och att Hammern visat att köparna vill pressa priset vidare.

Diagrammet är skapat via TradingView

sp-dag