USA stängde gårdagen med en positiv Hammer-candle

Igår stängde USA500 (S&P500) på 2086,05 medan dagens högsta notering var vid 2089,06 punkter. Dagens lägsta notering var vid 2052,09 punkter och öppnades vid 2081,1 punkter. Detta noteringar resulterar i en candlestick med minimal kropp och en lång svans på undersidan då stängning och öppning var vid de högre noteringarna.

Svansen som uppdagas på undersidan av candlekroppen visar hur köparna kommit tillbaka från att varit i underläge av säljarna då kursen under dagen varit nere på hela 2052,09 punkter. Köparna tar tillbaka momentum och trycker istället upp kursen så att dagen avslutas på plus = lång svans och liten positiv candlekropp.

Teknisk analys S&P500 dagsgraf


Teknisk analys av S&P ur veckoperspektiv

I veckografen ser den positiva dominansen inte lika stark ut och USA500 (S&P500) fortsätter i sin horisontella utveckling. Här bör man bevaka det glidande medelvärdet på 50 perioder (MA50, svart linje) då det tidigare varit en nyckelnivå som kursen studsat på flertalet ggr. I skrivande stund ser vi en candlestick i form av en ”spinning top” i veckografen och det är en candle som symboliserar osäkerhet och oro vilket vi väl kan bekräfta.

Bryter S&P ner genom MA50 är nästa viktiga glidande medelvärde MA100 att bevaka. Öppna gärna era egna TA-program och studera olika glidande medelvärden under lite längre sikt. Då kommer du att se att om MA50 bryts agerar MA100 som en airbag. Och löser inte airbagen ut så gör det ont i form av ett rejält fritt fall.

usa500-vecka