Förra veckan avslutades med en stängning utanför den dåvarande konsolideringen som kursen befunnit sig under en period, denna konsolidering har varit mellan 1326 och 1379 punkter, där 1326 agerat stöd och 1379 motstånd. OMX punkterade stödet under fredagen med en högre volym en genomsnittet och dagen där innan var volymen ännu högre och dagen stängde negativt och detta bekräftar att säljarna haft full dominans.

Under måndagen avslutas dagen med en nästan kropplös candle vilket menas med att kursen stänger på nästintill samma pris som dagen öppnade med och att priset under dagen har varit på den positiva och negativa sidan. Detta är en oroscandle där varken köpare eller säljare har någon speciell dominans och detta kan vi även se bekräftas med en lägre volym en börsdagarna som har varit innan. Säljarna är inte längre lika dominanta och tveksamheten råder och denna candle kan tyda på att trenden kan skifta håll eller utvecklas sidledes.

Denna doji-candle bekräftas då dagen efter formationen öppnar med ett gap i positiv riktning och åter befinner sig i den konsolideringszon som jag tidigare nämnt, mellan 1326 och 1379, detta är en väldigt positiv signal som visar att köparna försöker komma tillbaka i matchen, dock avslutas dagen med ganska låg volym så man bör vara lite försiktig.

Detta resulterar i att 1326 återigen är ett viktigt stöd för OMX och att 1379 kan vara ett potentiellt target om köparna håller i dominansen. Faller kursen åter igen ner genom stödet 1326 ger det återigen en kortsiktig säljsignal.

omx-dag