OMXS30 befinner sig vid avgörande nivåer. Historiskt sätt har kursen studsat vid detta trendtak flertalet gånger tidigare och kikar vi ur det perspektivet är sannolikheten stor att det kan ske igen.

Men framtiden är som vi alla vet oskriven. Skulle köparna trotsa trendtaket (runt 1436 punkter) och istället bryta igenom gör detta att vi även bryter en nuvarande ”historisk trend” vilket kan ge köparna extra självförtroende vilket i sig bör ge kursen en positiv skjuts i positiv riktning.

(Programmet jag använder mig av heter Pro Real Time, läs med hos IG.)

Dagsgraf av OMXS30 Cash

OMXS30 Cash

[su_divider top=”no” text=”Till toppen” divider_color=”#41a62a”]

I veckografen syns det tydligt hur den positiva trenden har avtagit i stigning samt att kursen även här befinner sig vid ett trendtak. Stockhastic och RSI indikerar på att OMX är på överköpta nivåer och kikar vi till föregående perioder då dem befunnit sig vid dessa nivåer har vi sett en mindre rekyl i kursen. Ska historien upprepa sig?

Veckograf OMXS30 Cash

2Sverige30 Cash (20 SEK Minikontrakt) (-)

[su_divider top=”no” text=”Till toppen” divider_color=”#41a62a”]

Summa sumarium, kursen befinner sig vid avgörande nivåer och beroende på hur riskbenägen man är bör man fundera på att ta position åt något håll eller helt enkelt avvakta för att se åt vilket håll tåget kommer att gå. Just nu känns det som att vi står på perrongen och väntar för att se, så frågan återstår – ska man hoppa på tåget innan det börjat rulla eller springa på i farten, eller sitta kvar?