AstraZeneca

Analys av AstraZeneca
Astra befinner sig under det långsiktiga glidande medelvärdet på 200 dagar som kan indikera på trendskifte eller så är det ett köpläge och en falsk säljsignal.

Bryter aktien upp genom MA200 kan det tolkas som en köpsignal. Men eftersom aktien är under detta långsiktiga MA200 bör man avvakta tills vi vet mer.

ICA

Teknisk analys ICA Gruppen
Hos ICA befinner sig kursen istället precis strax ovanför MA200 och detta MA som ofta används som stöd kan ge kursen en uppstuds. Bryter ICA upp genom den kortsiktigare fallande trendlinjen kan det tolkas som en köpsignal.

MTG

Modern Times Group AB - B (-)
MTG har för en period sedan brutit upp genom det långsiktiga MA200 och det agerar nu även stöd hos denna aktie.

Vi kan även se en bullish candle som skapades i tisdag, en liten candlekropp med en lång svans på nedsidan vilket visar hur köparna återtagit dominas vid stödnivå + hög omsättning under dagen. Även indikatorer som RSI och CCI är på köp-nivåer.

Jag säger inte köp då MA200 inte pekar positivt, men aktien bör bevakas.

NIBE

Analys Nibe Industrier
Nibe ligger vid en stödzon som agerar av MA50 (glidande medelvärde 50 dagar) samt en stigande trendlinje. CCI och RSI har fått en skjuss ner till översålda nivåer och detta kan agera som köpsignal.

Skanska

Teknisk analys av Skanska
Även Skanska ligger och lutar sig mot 200 dagars glidande medelvärde och kursen har dessutom en negativt lutande trendlinje över sig. Bryter kursen upp genom denna kan det vara ett entryläge då MA200 kan ge en ”studseffekt”.

Faller kursen ner genom MA200 bör man avvakta.

OMXS30

TA Sverige30
OMX ger oss en doji-candle även idag vilket kan indikera på viss oro och osäkerhet för en positiv rekyl. För att denna rekyl ska vara äkta vill vi nog helst se att det kortsiktigare MA20 vänder uppåt. Bryter OMX ner genom MA200 bör man avvakta. Vid detta område är det dock en stark stödnivå av flertalet indikatorer. Men man ska som alltid vara försiktig!