OMX bryter det historiska mönstret genom att bryta upp genom den stigande motståndslinjen som vi kan se här i dagsgrafen.

Sverige30 Cash (20 SEK Minikontrakt) (-)

[su_divider]
24-11Sverige30 Cash (20 SEK Minikontrakt) (-)

Nuvarande stöd som bör bevakas ligger omkring 1430, hålls detta intakt visar det på fortsatt styrka och att siktet potentiellt kan vara inställt mot nya höjder.
Faller vi igenom stödet kan det vara en kortsiktig signal på att styrkan inte riktigt finns där.

(Programmet jag använder mig av heter Pro Real Time, läs med hos IG.)

Det motstånd som kursen nu har framför sig är i första taget trendkanalens tak i som vi tydligt kan se i veckografen. Därefter har vi det tunga motståndet vid 1550 som är OMXS30 ATH (all time high). Alltså den högsta punkten som OMX någonsin nått och ett riktigt tufft motstånd. När och om detta motstånd bryts är det helt orörd mark som vi kommer befinna oss, spännande!

[su_divider]

Summering. Ha trenden i ryggen istället för att försöka gissa när trenden är slut vilket är otroligt svårt om inte omöjligt. OMX är i en långsiktigt och kortsiktigt stigande trend och bevis till motsatsen kan vara om vi faller igenom det kortsiktiga nuvarande stödet vid 1430. För att bryta den långsiktiga trenden krävs dock betydligt mer.

I veckografen ser vi hur vi haft en brant stigande positiv trend de senaste veckorna och spekulationerna om kommande återhämtning hör vi överallt. Men om rekylen kommer i morgon, vid trendkanalens tak eller vid 1550 vet ingen av oss.
Efter regn kommer sol, och tvärtom så sannolikheten för en rekyl efter denna stigning är stark och därför bör stöd bevakas noga och stoploss vara ett krav.