[skill_bar heading="Nybörjare" percent="100%"]

När vi handlar aktier vill vi göra det vi kan för att få oddsen på vår sida. Alltså måste vi se till att göra det vi är kapabel till för att ligga så långt fram i processen som möjligt.
Målet är att alltid ligga minst ett steg före! Här är kunskap en viktig nyckel. Och kunskap är inget någon föds med, så vi kan alla bli duktiga traders bara vi hittar en bra strategi!

Min första tabbe

När jag fick mitt intresse för börsen i höstas var min tabbe att jag gav mig in i leken för tidigt. Jag visste helt enkelt inte vilka spelregler som gällde. Till en början lutade jag mig tillbaka och skrattade nästan åt hur enkelt det verkade vara att tjäna pengar. Idag när jag ser jag tillbaka, skrattar jag istället åt mig själv. Jag hade hoppat på självaste Titanic! Aktien och bolaget som jag hade tok-investerat i verkade ha enorm potential, jag fick varningssignaler gång på gång men fokuserade istället på att leta den informationen jag Ville se som av en ”slump” bara var positiv.

Att fundera på: (olika mål kräver olika strategier)
[icon_list] [icon_list_item type="arrow-right"]Vill du investera lång- eller kortsiktigt?[/icon_list_item]
[icon_list_item type="arrow-right"]Hur mycket kapital har du att investera?[/icon_list_item]
[icon_list_item type="arrow-right"]Vilken risk är du villig att ta?[/icon_list_item]
[icon_list_item type="arrow-right"]Tradar du för inkomst eller för att
bättra på sparandet?[/icon_list_item]
[/icon_list]

Hur som helst, aktien skjuter i taket men istället för att ta hem en fantastisk vinst så sitter jag kvar. Till en början verkar beslutet vara helt rätt men efter en brant uppgång, rasar aktien med mig ombord. För sent och med mycket ångest trycker jag på säljknappen och har en enorm klump i magen när jag ser hur kontot lyser rött.
Detta hände mig flertalet gånger i olika grad och det behövdes flera sådana smällar innan jag insåg att denna ”roulett-strategi” kommer göra att jag lämnar börsen för alltid om jag inte bryter mönstret.

Jag bestämde mig att bli mer påläst och få mer kontroll över mitt investerade och över mig själv. Så jag hoppade ur alla positioner jag låg inne i för tillfället, vilket i stort sett enbart var förhoppningsbolag. Nu i efterhand är jag tacksam för beslutet av många olika anledningar. Av detta ”misstag” som verkar vara en klassiker för nybörjare vill jag tipsa er som fortfarande Inte har gett er in i leken att försöka vara påläst om risker och hur börsen faktiskt fungerar. Kom ihåg att det inte är bråttom att investera, börsen finns kvar i morgon!

Det finns otroliga mängder med lärorik information på nätet och mängder med böcker. Och det finns säkert ännu fler strategier att använda sig av för att göra klipp på börsen. Vissa hittar sin strategi genom teknisk analys, andra finner att fundamental information är mer givande. Inget behöver utesluta det andra, en kombination av dessa är nog det vanligaste.

Att-tänka-på-innan-du-börjar-handla-aktier-listan:
[icon_list]
[icon_list_item style="color: green;" type="check"]Hitta strategi för köp och sälj[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: green;" type="check"]Välj risknivå efter kapital[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: green;" type="check"]Fortsätt alltid "studera"[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: green;" type="check"]Lyssna på signaler[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: red;" type="times"]Ha bråttom[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: red;" type="times"]Ignorera en förlust[/icon_list_item]
[icon_list_item style="color: red;" type="times"]Leta "rätt" information[/icon_list_item]
[/icon_list]

Vi har alla våra Starka sidor, så se till att din bästa sida är den som får agera på börsen!

Mitt knep just nu är att trada med mindre kapital men att ändå göra vinst, hur liten vinst det nu än kan röra sig om. Tanken är att jag helt enkelt ska lära mig min strategi och hinna felsöka den tillräckligt  och justera det som behövs innan jag investerar med större belopp. På så vis slipper jag ta ännu fler ”nybörjar-smällar”. Visst, det kan kosta att lära – men här väljer du själv hur mycket! 😉