UPPFÖLJNING 9/5

VITR-20140508

Aktien har verkligen rusat sedan den närmaste tiden. Som förväntat spräcker kursen trendkanalens tak och ökar accelerationen i den positiva trenden.
Det senaste gapet som är markerat i diagrammet kan vara svårare att upptäcka pga de svansar som gör hålrummet otydligt. Det är i alla fall ett helt vanligt Rising Window/Gap och bildar därav ett stöd vid 126 kr.

Kom ihåg – efter en stark rekyl brukar återhämtning komma förr eller senare. Beroende på hur hög risk du är beredd att ta borde du fundera kring entry efter en sån här rusning. Gårdagens candle visar hur en längre svans bildats på undersidan, detta speglar hur säljarna hade dominansen vid öppning och aktien gjorde ett mindre ras. Dagen efter har dem fortsatt dominans, men aktien är översåld, köpsignaler uppdagas och optimismen kommer tillbaka. Köparna tar över och fortsätter att pressa upp priset, kursen stänger på ett starkt plus.

Vitrolife gör för varje dag som går ett nytt ATH (All time high) och kurstarget kan vara svårt att placera. En metod som man kan använda sig av är att placera nya trendlinjer med samma mellanrum som tidigare trendkanal/linje. Ofta har aktien en tendens att upprepa sig inom dessa nivåer. Använder vi oss av detta ser vi hur aktien nyss spräckt ett motstånd som kan användas som då omvandlas och kan agera som ett svagare stöd. Faller kursen igenom detta stöd ska vi se till att bevaka det starkare stödet vid 126 kr noggrant.

Flertalet indikatorer såsom RSI och StocS visar hur aktien befinner sig ovanför en bra bit ovanför deras gräns att indikera på överköpt, detta bekräftar också att potentiell återhämtning kan vara på gång.

Jag skulle avvakta för att göra entry i dagsläget och istället iaktta utvecklingen. Aktien kan komma att bryta denna aggressiva acceleration för att fortsätta i tidigare takt eller sidledes.

Att den långsiktiga trenden skulle vända bör vi inte oroa oss för, det långsiktiga MA200 (medelvärde 200 dagar) lutar i en fin positiv riktning och även de mer kortsiktiga.

Om Vitrolife

(http://www.vitrolife.com)

Vitrolife är ett spännande bolag inom biomedicin som inriktar sig främst mot behandling vid Fertilitet, Transplantationer och Stamcellsodning.
Bolaget ser intressant ut både ur fundamentalt och tekniskt perspektiv. Aktien har det senaste året stigit närmare 100% och har nyligen gjort ett positivt utbrott ur en stabilt stigande trendkanal. Den största ägaren av Vitrolife är investmentbolaget Bure Equity AB, 28,8 % och bolaget har gått med vinst i över 10 år i rad.