STAF är en förening för oss som har ett brinnande intresse och passion för teknisk analys.

Ca 8 gånger om året möts vi på kvällstid i Sällskapets lokaler (Stockholm), där föreläsning och middag står på schemat. Här nedan är en lista över personer som tidigare föreläst på STAF.

Aktiv trading
John F. Carter, Julian McCree, Peter Nilsson, Johnny Torsell

Klassisk teknisk analys:
John Bollinger, Martin Pring, Jeremy du Plessis

Portföljhantering:
Philip McDonnell

Cykliska analyser:
Murray Gunn, Mikael Bondesson, Ingemar Carlson

Tradingpsykologi:
C G Gyllenram, Trevor Neil

Makroanalys:
Richard Werner, Mats Jonnerhag

”STAF har som mål att hålla en hög kunskapsnivå, för medlemskap krävs därför en god kunskap inom Teknisk Analys. Kvalifikationer för medlemskap är antingen att man är professionell aktör (analytiker, daytrader etc.) eller besitter kunskaper och erfarenhet inom området.”

Läs mer om STAF

[su_divider divider_color=”#24890d”]

Vad är teknisk analys?

Det finns två olika sätt att analysera en aktie. Antingen genom teknisk eller fundamental analys. Kortfattat är skillnaden mellan fundamental analys (förkortas FA) och teknisk (TA) att FA fokuserar på att analysera bolaget, exempelvis studeras rapporter och man försöker hitta det rätta värdet på bolaget. TA fokuserar istället på att analysera marknaden eller ett enskilt värdepapper, exempelvis en aktie. Till hjälp använder man sig av grafer där man följer kursens utveckling för att se hur aktien tidigare har betett sig. Självklart kan man kombinera dessa olika metoder då det bara är olika redskap för att lyckas bättre med sina investeringar.

Läs mer om Teknisk Analys