OMX har försöker passera den negativa trendkanalens som är ett tungt motstånd tak utan att lyckas.

Under onsdagen befinner sig kursen ovanför kanaltaket men avslutar med en stängning under vid den tidigare motståndlinjen, 1364 punkter. Denna linje agerade stöd under tisdag- och onsdagen men är nu åter motstånd då kursen stängde under stödet igår. Volymen under onsdagens och torsdagens var klart över genomsnittet och detta berättar att det varit hög aktivitet och många transaktioner av värdepapper har skett under dessa dagar och att säljarna haft övertag av köparna.

Kikar vi tillbaka kan vi se att de föregående dagarna då volymen varit lika hög som gårdagen och onsdagen har kursen dagarna efter fortsatt utför. Risken att de sker även denna gång har klart högre odds än att kursen skulle vända uppåt. Det är också ganska logiskt och naturligt att kursen efter en uppgång i denna trendkanal gör rekyl nedåt då det kan studsa på friskt mellan golv och tak i trendkanaler.

Ännu en sak att nämna om volymen är att under den senaste korta rekylen mellan 21:a och 27:e Januari skedde med en flackande volym, detta är en signal för att uppgången är svag.
Man kan jämföra volymen i en uppåttrend med att köra bil i uppförsbacke – för att komma uppåt krävs det att man gasar och inte sänker farten.

Stöd: 1326, 1320, 1296
Motstånd: 1342, 1364, MA20, trendkanalens tak

Läs 26:e Januaris analys av OMX här »

OMX visar hög volym under negativa dagar, säljarna har övertaget