Volvo såg intressant ut redan innan deras kvartalsrapport då kursen under en längre period befunnit sig i en fallande trend samt indikatorer som pekat på att aktien anses vara starkt översåld. Med denna fakta hade en positiv rekyl över motståndet (den fallande trendlinjen) varit en trigger, vilket nu har skett med hjälp av rapporten. MA30 är en viktig nyckelnivå i veckografen och den spräcker vi med styrka idag!

24-10-2014-Volvo AB - B (-)

(Graferna är skapade i programmet Pro Real Time)

Notera också hur volymen i aktien regelbundet ökat samtidigt som kursen utvecklats negativt. Detta visar hur omsättningen i aktien ökar, dvs fler aktier bytt ägare och antagligen ser vi den som köpvärd och intressant då den fallit under en tid och också befinner sig vid en stödnivå. Vi får se under dagen hur pass mycket omsättning vi får.

Att tänka på är att det är rapportdag, överreaktioner är vanliga. Kikar vi i dagsgrafen kan vi se hur kursen öppnade med ett enormt gap, detta bildar ett viktigt stöd.

För att bekräfta att trenden har vänt skulle jag vilja se hur MA200 börjar byta riktning uppåt, just nu kan vi iallafall se hur den börjat plana ut, vilket är klart positivt!

PS! Rekyler brukar alltid komma efter en stark uppgång, vilket kan ge fina ingångslägen om man ”missade” tåget första gången.

24-10-2014-dag-Volvo AB - B (-)