De svenska storbankerna har inte haft något vidare positivt 2015 och samtliga aktier befinner sig nu vid stödnivåer från 2014.

 
Samtliga banker har under förra befunnit sig i en negativ trend och noteras nu vid stödnivåer som bildats under 2014. Dessa nivåer har testats och utmanats av kurserna flertalet gånger under 2014 och de kan därför anses vara ganska starka stödnivåer. Det finns alltså potential för att dessa stöd kan ge kurserna en reaktion i form av positiv rekyl men faller det istället ner genom de starka stöden kan de ge motsatt effekt.
Hos både Nordea och SHB kan man i dagsgrafen se hur tjurarna pressade upp kursen den 7:e januari och avslutade dagen med en positiv hammer-candle, detta skedde även med en högre genomsnittlig volym vilket bekräftar att optimisterna hade dominansen under dagen. Men hos både Swedbank och SEB avslutades istället den dagen med ett fallande gap vilket är en negativ signal och volymen var även där över genomsnittet.

Bankerna befinner sig fortfarande i en negativ trend och för att bevisa motsatsen behöver aktierna ge köpsignaler i form av exempelvis punktering av de negativa trendlinjerna samt att kurserna orkar vända om och punktera de närmaste motstånden. Jag har ritat ut flertalet motstånd i graferna här nedan som befinner sig i närheten av kurserna i dagsläget. Om kurserna fortsätter att befinna sig i den fallande trenden och punkterar ytterligare stöd ger det fortsatt säljsignal och kan ses som att vändningen ännu ej är här.

Teknisk analys av handelbanken, dagsgraf

Teknisk analys banksektorn

Banksektorn Nordea

Teknisk analys av Nordea

Diagram SEB Dagsgraf

Teknisk analys av SEB

Teknisk analys av Swedbank

Aktieanalysering av banksektorn