Det är när vi ramlat ner vi lär oss att klättra upp.

Detta är något som vi verkligen kan referera till i tradingvärlden.
Som dom allra flesta vet av oss så lyckas dom flesta INTE som traders.
Vad beror det egentligen på? Och varför är det inget som vi egentligen märker eller pratar om?

Utan att kanske reflektera över det tror jag att många av oss, nästan automatiskt försöker dölja våra misstag och inte bara för dom som vi har runt om oss, utan även för oss själva.
Istället för att ta ansvar för en förlust eller ett misstag så stänger
vi av datorskärmen, eller hittar på något annat roligare ämnet att prata om. Hur ofta hör du att någon berättar stolt om sin stora förlust jämfört med en stor vinst? Inte allt för ofta va?

Ett misstag på börsen har redan, troligtvis, kostat dig pengar, så varför inte utnyttja det tillfället av lärdom som du rent krasst fått betalat för?

Vi människor är rädda för att göra fel, det är något som vi har med i vår uråldriga grotthjärna och något som helt klart är svårt att förändra. Men istället för att förneka det kan vi iallafall försöka acceptera det. Tänk vad kloka vi kan bli om alla berättade och delade med sig av sina värsta misstag och tabbar?

Kort sagt, våga gör fel! Och våga stå för det – och ännu bättre, våga berätta och dela. Misstag är det absolut bästa sättet att lära sig.

De allra flesta framgångsrika traders är dom som tagit störst smällar och ändå fortsatt. Så misstag är inget som vi bör frukta utan istället se som en stor möjlighet att ta lärdom av. Use it!

Sylvester-Stallone-Rocky-Motivation-Picture-Quote