* Oljepriset fortsätter rasa
* Asienbörserna faller
* Tjänste-PMI i Kina ökar
* Yahoo föll efter rapport
* Lundins och ABB:s vinster högre än väntat

God morgon – Asienbörserna faller med i takt med att oljepriset återigen tappar, nu för tredje dagen i rad.

Fortsatt är det vikande efterfrågan på tillväxtmarknader i kombination med stora oljelager i USA som tynger oljepriset. Samtidigt har förhoppningarna på en överenskommelse om produktionsbegränsningar minskat efter att måndagens möte mellan Ryssland och Venezuela inte ledde fram till någon konkret plan.

MSCI-index för aktier i Asien och Stillahavsregionen exklusive Japan sjunker 2,1 procent medan Nikkei-index tappade 3,2 procent. Därmed är stora delar av uppgången, som kom efter att den japanska centralbanken införde minusräntor, utraderad.

Shanghaibörsen sjunker 1,5 procent och i Hongkong backar Hang Seng-index med 2,8 procent. Ett kinesiskt inköpschefsindex för tjänstesektorn visade på onsdagsmorgonen den högsta nivån på sex månader och skänker ett visst stöd i den kinesiska handeln.

Amerikanska aktieindex sjönk på tisdagen och även här var det retirerande oljepriset som satte tonen. En av de största producenterna, Exxon Mobile föll efter att bolaget meddelat ett vinstfall och en blygsam investeringsprognos.

Det breda storbolagsindexet S&P 500 sjönk 1,9 procent jämfört med en nedgång om 1,2 procent när Stockholmsbörsen stängde. Nasdaq Composite backade 2,2 procent (-1,0) medan Dow Jones industriindex sjönk 1,8 procent (-1,3).

I efterhandeln tappade Yahoo 1 procent efter att bolaget rapporterat vikande intäkter och förlust. Bolaget ska nu genomföra strategiska förändringar inklusive personalneddragningar i ett försök att vända trenden.

Den amerikanska tioårsräntan noteras till 1,85 procent, jämfört med 1,88 procent när den svenska räntemarknaden stängde igår eftermiddag.

Kronan har försvagats sedan klockan 16.15 på tisdagen. En euro handlas till 9,36 kronor (9,34) och dollar till 8,58 kronor (8,55).

Euron handlas till 1,0914 dollar, jämfört med 1,0922 dollar för en euro klockan 16.15.
Brentoljan står på morgonen i 32,49 dollar, jämfört med 33,22 dollar klockan 17.45 på tisdagen. Guldpriset har samtidigt stigit till 1.128 dollar (1.125).

Under dagen lämnar bland annat MTG och Sandvik sina delårsrapporter. Lundin Petroleum och ABB har rapporterat starkare vinst än väntat nu på morgonen.

På statistikagendan återfinns PMI (tjänstesektorn) för Sverige, Tyskland, Eurozonen och USA.