* Asienbörserna mest ned, Tokyo mot strömmen
* Ingen grekisk krisuppgörelse efter EU-möte
* Minskade deflationsrisker i eurozonen lyfter räntor, euron

God morgon – Asienbörserna faller överlag medan euron stärks i takt med att räntorna stiger efter gårdagens räntebesked från ECB. Samtidigt riktas fokus alltmer mot den amerikanska sysselsättningsstatistiken på fredag eftermiddag.

I den grekiska skuldkrisen framkom lite handfast efter nattens möte i Bryssels EU-kvarter. Enligt premiärminister Alexis Tsipras kommer Grekland allt närmare en uppgörelse med sina kreditorer och landet kommer att betala IMF på fredag. EU-kommissionen sade å sin sida att framsteg gjorts i förståelsen för varandras positioner men att Grekland alltjämt motsätter sig de neddragningar och skattehöjningar som krävs för att nya lån ska kunna ges och som kan rädda landet undan en statsbankrutt.

MSCI-index för aktier i Asien och Stillahavsregionen exklusive Japan sjunker med 1,3 procent, delvis till följd av fallande index i Kina. Oron för att de många nyintroduktionerna i landet ska dämpa likviditeten i andra aktier hämmar fortsatt handeln och Shanghaibörsen faller 1,8 procent.

Även börsen i Hongkong faller, ner 1,4 procent.

Tokyobörsen och Söulbörsen går mot strömmen och båda stiger 0,3 procent.

Amerikanska aktieindex steg på onsdagen på förhoppningar om en uppgörelse i den grekiska skuldproblematiken. En uppgång för amerikanska obligationsräntor underblåste också en uppgång i finanssektorn.

Det breda storbolagsindexet S&P 500 steg 0,2 procent jämfört med en uppgång om 0,4 procent när Stockholmsbörsen stängde. Nasdaq Composite ökade 0,45 procent (+0,6) medan Dow Jones industriindex steg 0,4 procent (+0,7).
Den amerikanska tioårsräntan noteras till 2,39 procent, jämfört med 2,35 procent när den svenska räntemarknaden stängde.

Räntan har stigit 25 punkter på bara några dagar och uppgången accentuerades på onsdagen efter att räntorna i Europa stigit rejält på ECB:s upprevidering av valutaområdets inflationsprognos.

Uppgången gynnades också av onsdagens starka sysselsättningsrapport för den privata sektorn, vilket ger ökat fokus på morgondagens viktiga non-farm payroll och huruvida statistiken banar väg för en amerikansk höjning av styrräntan i närtid.

Kronan har stärkts sedan klockan 16.15. En euro EURSEK= handlas till 9,36 kronor (9,38) och dollarn SEK= till 8,31 kronor (8,33).

Euron handlas till 1,1266 dollar, jämfört med 1,1259 dollar för en euro klockan 16.15.

Brentoljan står på morgonen i 63,75 dollar, jämfört med 64,30 dollar klockan 17.30 på onsdagen. Guldpriset har samtidigt sjunkit till 1.184 dollar (1.190).

Oasmia publicerar en kvartalsrapport på torsdagen. Det kommer utländska delår från Joy Global och Navistar. Opus har kapitalmarknadsdag.

Riksbankschef Stefan Ingves håller talet ”Financial stability in a low interest rate environment” och statsminister Stefan Löfven deltar i riksdagens frågestund.

Bank of England lämnar räntebesked och från USA kommer veckostatistik över antalet arbetssökande.