Fröken byter skor ett tag

Jag har nu gått över från daytrading (köp och sälj på inom samma dag) till swingtrading (behåller positionen upp till dagar/veckor).
I huvudsak fokuserar jag på något som kallas för ”trendtrading”. Vilket innebär att man vill fånga kortsiktiga dippar i en långsiktigare trend. För att göra detta smidigt använder jag mig av glidande medelvärden, i huvudsak MA20, 50, 100 och 200.

[su_service title=”Glidande Medelvärde” icon=”icon: question-circle”]Ett glidande medelvärde visar genomsnittsvärdet (pris) i form av en linje över vald tidsperiod. Glidande Medelvärde förkortas MA i den tekniska analysen, från engelskan Moving Average.

”MA20” betyder alltså 20 perioders glidande medelvärde. Använder man MA i en dagsgraf är det alltså 20 dagar. MA är samma sak som SMA (Simple Moving Average) och är en släpande indikator då den är uppbyggd av tidigare prisdata. MA beräknas genom att lägga ihop stängningskursen av valt antal tidsperioder och sedan dividera detta med antalet tidsperioder.

MA kan användas som både stöd och motståndsnivå.

Exempel:
$10+$11+$12+$16+$17+$19+$20 = $105 7-period SMA = $105/7 = 15[/su_service]

Övriga indikatorer jag tar hjälp av är CCI (RSI liknande indikator), volym, stöd och motståndslinjer samt olika omslagsformationer.

Aktier som är intressanta är alla listade på L-cap.

Exit gör jag med E2:s ”dstat exit-strategi” vilket innebär att jag säljer inom 5 dagar om jag inte gjort vinst på positionen. En 5 dagars stoploss kan man säga.

Jag köper och säljer i slutcallen = strax innan börsstängning och tar vinst direkt jag ligger plus, säljer då också i slutcallen.