Fröken Börs

Aktieblogg med fokus på analysering av aktier och index, i huvudsak teknisk analys

Teknisk Analys

När du hör ordet teknisk analys för första gången kanske du inte blir så exalterad, men vänta bara!

Teknisk analys är faktiskt något riktigt roligt, intressant och spännande. Och kanske det allra bästa är att det är som en ”sport” – ”man kan aldrig bli fullärd” utan det finns hela tiden nya vinklar att titta och analysera utifrån.

Här kan du se alla mina tekniska analyser.

Grafen och diagrammet

För en teknisk analytiker är grafen det allra viktigaste och nödvändigaste hjälpmedlet. Utan den är det som att köra bil i Stockholm utan GPS 😉

Skämt åsido. Utan graf är det svårt att göra en teknisk analys då hela analyseringsmetoden baseras på den.

Många okunniga inom området kan slänga ur sig något som att ”man kan inte veta vad som händer i morgon (sant, det kan ingen) genom att titta på det som redan hänt”. Fel, fel, fel.

Är det något vi människor borde veta så är det att historien alltid upprepar sig, vare sig man vill eller inte. I stort sett allt kommer och går, det upprepar sig med jämna eller ojämna mellanrum – även ett pris på en aktie!

Och varför upprepar sig ett pris? – För att det är vi människor som styr priset – och vad är det som styr oss människor? – Psykologi och flockbeteenden.

Summan av kardemumman.

Grafen visar och berättar så mycket mer än färgglada linjer, former och priser. Är du av någon anledning ”emot” teknisk analys och tror att det är något påhitt så tror jag snarare att du inte gett det en chans, eller helt enkelt inte tid nog att verkligen titta och försöka förstå.

Analyserar man på en graf tillräckligt noga eller länge så kommer den att berätta en spännande historia – och utifrån den kan man börja ana ett beteende som kanske kommer att upprepas!

Teknisk Analys
Teknisk analys är något jag brinner för och fokuserar på i denna blogg. Jag skriver både egna analyser och delar tankar kring ämnet.

Här kan du se mina senaste blogginlägg inom teknisk analys.

Programvaran som jag använder till mina analyser heter Pro Real Time.

[su_posts template=”templates/teaser-loop.php” posts_per_page=”5″ tax_term=”153″ tax_operator=”0″ author=”Fröken Börs” order=”desc”]

Lämna ett svar