Fröken Börs

Aktieblogg med fokus på analysering av aktier och index, i huvudsak teknisk analys

Om Fröken Börs

[feature_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h5″]Vem är Fröken Börs?[/feature_headline]
Aktier och investeringar har alltid funnits inom familjen men jag själv har inte tidigare haft något intresse, över huvud taget. När jag var yngre och bodde hemma hos mina föräldrar var jag mest irriterad på börsen. Min pappa hade en tendens att ofta avbryta mitt tv tittande genom att klicka på texttv och kolla på dessa siffor som inte sa mig någonting. Jag kan minnas att jag försökte förstå vad det betydde men gav upp lika snabbt.

[pullquote type=”right”]För ett år sen trodde jag aldrig börsen skulle vara ett av mina största intressen[/pullquote]

Så hur kommer det sig då att jag nu sitter här med en passion för börsen? För snart ett år sedan, november 2013, började min sambo nämna att han skulle börja handla med aktier igen. Till en början kände jag hur jag nästan automatiskt var emot hans idé, antagligen på grund av mina tidigare ”erfarenheter”. Ganska snabbt bytte jag tanke och gav det en chans. Jag visste ju faktiskt inte vad börsen och aktiehandel egentligen innebar. Jag fick känslan ”hur svårt kan det vara?” Därför köpte jag den första bästa bok jag hittade inom ämnet och läste ut den på mindre än en dag. Efter det var jag fast.

Det kändes lite som att jag fick upp ögonen för en ny värld, där möjligheterna var enorma och friheten lika så. Ett mål som jag har är att livnära mig ”mobilt”, alltså från datorn och på så vis ha hela världen som mitt kontor. Denna nya upptäckt fick mig att känna att jag har hittat ännu en pusselbit till att fullborda mål.

Som person är jag väldigt energisk, det bästa jag vet är att se snabba resultat och det är något som börsen kan erbjuda. Inom själva investeringsbiten är det teknisk analys som ligger mig varmast om hjärtat. Jag har av någon anledning lätt att se former och mönster samtidigt som jag tycker det är roligt och intressant.

/ Frida

[button type=”transparent” shape=”square” size=”regular” href=”http://frokenbors.com/kontakt” title=”Kontakta Fröken Börs”]Kontakta mig[/button]